Lymfødemseminar 2023

Lymfødemseminar 2023 afholdes torsdag den 12. oktober 2023 på Herlev Hospital.

Temaet for Lymfødemseminar 2023 er ”Kompression 360 grader”.

En af de mest effektive behandlinger af lymfødem er kompressionsterapi, hvor man benytter sig af ekstern trykbehandling for at reducere hævelsen og forbedre lymfedrænage.

Kompressionsterapi kan anvendes på flere måder, herunder ved brug af kompressionsbandager, kompressionsstrømper, kompressionsærmer eller handsker. Disse kompressionsprodukter påføres med en afpasset mængde tryk, der gradvist falder fra anklerne/håndleddene op mod knæet/albuen, for at hjælpe lymfen tilbage mod hjertet og forhindre yderligere væskeophobning.

Behandling med kompression har eksisteret i mange år og har undergået en række udviklinger og forbedringer. Udviklingen af behandling med kompression har gjort det muligt for patienter med lymfødem at få adgang til mere effektive og bekvemme behandlingsmuligheder. Samtidig har forskning også bidraget til en bedre forståelse af sygdommens mekanismer og effektiviteten af forskellige typer af kompressionsterapi, hvilket har ført til mere individualiserede og målrettede behandlingsplaner.

Grundet vigtigheden af kompressionsbehandling vil dette seminar derfor sætte fokus på og stille spørgsmål til yderligere muligheder og udfordringer ved effektiv kompressionsbehandling af lymfødem.

Program samt link til registrering vil blive offentliggjort snarest muligt.